Kako poteka izdelava spletnih strani?

Kako poteka izdelava spletnih strani?


nacrt
Začetek izdelave dobre spletne strani je zbiranje informacij o naročniku, predvsem o njegovih ciljih in poslovnem modelu. Ta prvi korak je pravzaprav najpomembnejši, ker je dobro poznavanje podjetja za katerega bo spletna stran ustvarjena ključnega pomena pri njeni izdelavi. Gre za dobro razumevanje Vaših poslovnih ciljev in kako je spletno stran mogoče uporabiti pri doseganju teh ciljev. Treba je začrtati nekaj opornih točk, na podlagi katerih lahko kasneje gradimo stran. Želite, da zagotovi informacije, spodbuja storitev, proda izdelek?

Vedno je smiselno da si pred oči postavite Vašega tipičnega odjemalca, ker lahko tako pri izdelavi upoštevamo njihovo starost, spol, morebitne interese, to nam bo namreč kasneje pomagalo določiti najboljši slog oblikovanja Vaše spletne strani, ustrezen opis izdelka oziroma storitve, morebitno implementacijo spletne trgovine…

S pomočjo podatkov pridobljenih v prvi fazi in z upoštevanjem Vaših želja skupaj naredimo osnutek spletne strani. Ta konceptualni model zajema vse ključne tematske sklope spletnega mesta. Njegova namena sta enovitost in skladnost razvoja celotne spletne strani. V očišče je namreč vedno potrebno postaviti končnega uporabnika/potrošnika, ki mora na Vašem spletnem mestu dobiti vse ključne informacije o Vašem poslovnem udejstvovanju.

Prav tako si ogledamo spletne strani Vaših konkurentov ter Vam svetujemo pri izbiri ter implementaciji ustreznih tehnologij, glede na Vaše poklicno udejstvovanje in tematiko, ki jo pokrivate. Tudi optimizacija (SEO) je že vključena v to fazo in jo kasneje upoštevamo pri razvoju.

koncept
dizajn
V tem koraku se izbereta videz in splošni občutek spletne strani. Ključna dejavnika, ki se upoštevata v tem koraku razvoja sta namembnost spletne strani in obča struktura ciljne publike.

Stran namenjena najstnikom, bo videti precej drugačna, kot stran namenjena finančnim institucijam. Prav tako je pomembno, da se vključijo elementi, ki pomagajo krepiti identiteto ter prepoznavnost Vašega podjetja, kot so denimo logotip podjetja ali ostali grafični gradniki, ki potrošnika asociirajo na Vas. Glede na Vaš CGP/logotip nato zasnujemo barvno paleto in podobo. Ker pri našem delu skrbimo za Vaše zadovoljstvo in ker cenimo vsakršen povratni odziv, Vam nato po e-pošti pošljemo osnutek strani ali pa začasen dostop do varovanega območja, kjer si lahko ogledate delo v teku. Omogočimo vam, da si ogledate svoj projekt po fazah načrtovanja in razvoja.

V tem koraku izdelave je naša medsebojna komunikacija ključnega pomena. Zagotoviti je namreč potrebno, da bo končna spletna stran ustrezala Vašim potrebam in okusu.

V tem koraku nastane končna spletna stran. Zajema kodiranje funkcionalnih gradnikov Vaše strani (npr. spletna trgovina, različni vnosni obrazci, delo s podatkovnimi bazami, ipd…). Po navadi se ustvari naslovna stran, ki deluje kot lupina in nato glede na Vaše želje in potrebe izdelamo še ustrezne podstrani. Ves ta čas lahko še vedno tvorno sodelujete pri oblikovanju spletne strani, tako da se lahko predlagajo dodatne spremembe ali popravki, ki jih lahko predlagate. Zagotavljamo Vam, da je naša mlada, ambiciozna ekipa na tekočem s smernicami razvoja in trenutnimi tehničnimi standardi, kar zagotavlja, da bo Vaša nova spletna stran zgrajena zanesljivo, sodobno in z mislijo na prihodnost..
razvoj
vzdrzevanje
Ena od poglavitnih postavk dobre spletne strani je njena ažurnost. Če spletna stran stagnira lahko izgubite veliko obiskovalcev. V ta namen Vam implementiramo urejevalnik. Z njim pridobite popoln nadzor nad Vašo spletno stranjo. Posodobitve in vzdrževanje lahko izvajate sami, na Vašo željo pa jih lahko izvajamo tudi mi. Ta odločitev je prepuščena Vam in je odvisna od tega, kako udobno se počutite pri urejanju strani. Ker se zavedamo dejstva, da vsi ljudje niso enako podkovani pri uporabi računala, smo zasnovali uporabnikom priljuden sistem, tako da lahko z le nekaj kliki dodate nove podstrani, dodajate novice ter ostala besedila, slikovno gradivo, ipd.

Nekateri odjemalci naših storitev radi stvari urejajo sami, drugi pa preprosto nimajo časa/volje, da bi za stran skrbeli oni, zato to delo raje pustijo nam. V naš paket vzdrževanja je poleg rednih posodobitev in varnostnega kopiranja, vključena tudi ustrezna protivirusna ter protipožarna zaščita preko stalnega monitoringa in ostala zaščita pred nepooblaščenimi vdori v sistem. Vdori na spletu so vse prej kot redkost, so namreč stalno prisotni ter v večini primerov prikriti. Žrtve hekerskih napadov pogosto sploh ne vedo, da so bili napadeni, ker se na prvi pogled zdi vse normalno. V ozadju pa lahko delujejo zlonamerne skripte, ki denimo povzročijo, da spletna stran začne izgubljati pozicije na spletnih iskalnikih kot je denimo Google.

Čas izdelave spletne strani je odvisen od zahtevnosti in obsega projekta, pri nas je to običajno od 7 do 21 dni.

Naslov

ISOMEDIA
Zgornji Prhovec 12a
1411 Izlake
Tel: 040 624 752
Splet: http://www.isomedia.si
Email: kontakt@isomedia.si